понеделник, 15 юли 2013 г.

Pykezot St Martens Latem

Na een drukke dag, een werfbezoek aan de firma Gande, de specialist van de hammen, was het nodig even alle remmen los te gooien en de innerlijke mens te versterken. Dus wij stelden de GPS in op een te zoeken locatie. Restaurant. Wij selecteerden op naam die ons beviel en kwamen uit op de Pijken Zot. Dit is een naam voor een restaurant. Een leuke woning, typisch hoevetje in een achteraf gelegen straatje in StMartens-Latem. Een warm interieur met grijstinten en overvloedige kaarsen die overal een aangename sfeerverlichting verspreiden. Wij starten de de avond met de tradionele gin -tonic die geserveerd werd met een heerlijk schoteltje olijven en fetamengeling. Na een paar minuten gewacht te hebben kozen wij voor een terrine van ganzelever, huisgemaakt en mijn partner voor een fazantenterrine met zijn garnituur. Beiden werden geserveerd met een ovenwarm kaneelbroodje. Wij gingen voor een St-Emilion, Croque Michotte van 2201 als begeleiddende wijn. Een perfect bouquet van bosbessen en kruidnagel. Nadien koos mijn tafeldame voor een pasta met scampi's in een licht gekruidde roomsaus met een vleugje bieslook. Ikzelf ging voor een hertefilet met zijn wintergroenten garnituur. Een perfecte bakking van halfrose filet met een glaceersausje, zonder al te veel franje. De keuken is er eerlijk en een zeer vriendelijke bediening gaf de avond een bijzonder cachet. Zeker een adres om te noteren. Een avond in de goede sfeer van weleer.
Pykezot
Nelemeerstraat 7
9830 St Martens-Latem
maandag en dinsdag gesloten.

Няма коментари:

Публикуване на коментар