понеделник, 15 юли 2013 г.

50 jaar Corma, Feest bij Ganda ham

Zondag 10 oktober vierde Corma zijn 50ste verjaardag. Dit zal onze lezers niet veel zeggen. Maar wees gerust, Corma is beter bekend onder de noemer Ganda ham. Een Gents bedrijf dat zich na een tiental jaren reeds tot een wereldspeler heeft opgewerkt. Voor de gelegenheid organiseerden zij een groot feest en onze reporter was erbij.
Naast een bedrijfsbezoek die ons haarfijn toonde hoe men nu hespen droogt en zout, kregen wij er een tal van randactiviteiten bij. Een volledige ingerichte zaal met specialiteiten, gratis te proeven. Het moet gezegd zijn de mensen hebben zich terug laten kennen. Als wolven werd in de kortst mogelijke tijd de inspanningen van de koks vernield. Een vraatzuchtige bende vergat alle beleefdheid en galanterie. Het was gratis dus ik moet de eerste zijn.

Een beetje verloren tussen die vretende en drummende mensen stonden de laureaten die hadden deelgenomen aan de vakwedstrijd Traiteur 2005. De eerste en tweede prijs werd weggekaapt door een bekend gezicht uit Gent. Wickerhoff, Nederkouter. Wie kent niet het kleine charmante vrouwtje met haar echtgenoot van deze fijne deli-zaak.
Met een vriendelijke lach lukte het uw reporter om het recept te krijgen van dit uitzonderlijk gerecht.:

Carpaccio van kalfvlees met Ganda Ham, rucola, parmezaan, pijnboompitten en gedroogde tomaatIngrediënten voor 10 personen:
1 kalfkogel
Olijfolie van eerste persing 100 cc
½ Kg grof gehakte zongedroogde tomaten
250 gram raketsla
150 gram schilfers parmezaanse kaas
6 soeplepels gegrilde pijnboompitten
Bereiding:
De raketsla fijn malen in een foodprocessor, een paar takjes bewaren voor versiering. 4 lepels pijnboompitten toevoegen, 100 gram parmezaan schilfers en de olijfolie. Niet te fijn malen. Afsmaken.
De kalfkogel zo open snijden dat u een grote lap overhoudt van een dikke cm. De kalfslap op folie leggen, kruiden en het rucola mengsel erover verdelen. Hierop legt u de grof gehakte gedroogde tomaten de rest van de kaas en de rest van de pijnboompitten. Nu alles strak oprollen tot een stevige rol.
Deze laten opstijven in de diepvries.
De ijskoude rol met een vleesmachine zo dun mogelijk snijden en de plakjes mooi dakpansgewijs in een ronde op een bord leggen.
Een klein afgesmaakt kruidenslaatje in het midden en een pestodressingspiraalsgewijs met behulp van een knijpflesje erover verdelen.

John Erskine, UN-presspool

Няма коментари:

Публикуване на коментар