понеделник, 15 юли 2013 г.

Filmfestival Gent, de premiere, de gasten

David Cronenberg, Viggo Mortensen, Francois Ozon, Jeanne Moreau en Mike Leigh te gast op de 32e editie van het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen - Gent.
De focus van het festival ligt dit jaar op de Russische cinema en het thema Cinema en Activisme. Drie wereldpremieres, twee internationale premieres en acht Europese premieres prijken op de festivalaffiche.
Het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen - Gent kondigt vol trots zijn gasten aan: David Cronenberg en Viggo Mortensen (History of Violence), Francois Ozon en Jeanne Moreau (Le temps qui reste) en Mike Leigh (foto), 1 van de beroemdste Britse regisseurs van het moment. Leigh staat bekend om zijn opmerkelijke films, die steeds getuigen van intellectuele eerlijkheid. Als ze door commerciele regisseurs zouden zijn gemaakt, zouden ze op een melodrama zijn uitgedraaid. Het "slice-of-life" realisme van Leigh past perfect binnen de focus op cinema en activisme. Op 14 oktober (voor de vertoning van Vera Drake in Kinepolis) krijgt Mike Leigh een Joseph Plateau Lifetime Achievement Award overhandigd door Vera Drake actrice Imelda Staunton.

John E.

Няма коментари:

Публикуване на коментар